MAGNET RIDES

Frågor & svar


Vad kostar resorna med Magnet Rides?

Det finns inga fasta priser. Föraren som kan skjutsa dig skickar ett erbjudande med tid och kostnad. Du kan få flera erbjudanden och väljer den som hämtar dig tidigast eller skjutsar till lägst kostnad. Du måste acceptera ett erbjudande inom 2 minuter, eller se om du får ett annat. Du betalar alltid skjutsen direkt till föraren.

Är det säkert att åka med Magnet Rides?

Vi vill påstå att det är säkrare att både skjutsa och åka med en förare med vår app. Båda har registrerat sig, båda får mejl med uppgifter om skjutsen och om föraren eller passageraren, och vi sparar uppgifter som bekräftar att avtal om skjutsen träffats och tidpunkt för detta. Detta förebygger problem, brott och grundar för att alla vill väl. Vi kräver att alla är trevliga mot varandra - le!

Vad gör jag om jag inte får betalt?

Du kan mejla uppgifterna i mejlet du ska ha fått till klagomal@magnetrides.com och berätta om problemet. Då kontaktar vi passageraren för att reda ut det. Vi kan varna denne eller i värsta fall stänga av passageraren. Vi kan inte lova att hjälpa dig få betalt, men detta förebygger att sånt händer.

Hur får jag appen?

Du laddar ner Magnet Rides på App Store eller Google Play gratis.

Hur betalar jag resan?

Föraren anger i sitt erbjudande om du kan betala med Swish, kontanter eller båda. Du betalar direkt till föraren. Var noga med att ha pengar på kontot eller jämna kontanter.

Finns ni i hela Sverige?

I princip ja. Det går att ladda ner appen och använda den över hela Sverige. Vill du testa den där du bor är du välkommen, men vi kommer rulla ut vår marknadsföring från Mark, därefter till Borås, och sedan i Göteborg, allt under sommaren 2022. Därefter har vi ingen fast plan.

Kostar appen något?

För förare är det gratis att använda appen. Som passagerare provar du gratis en månad, därefter kostar det 29:- kr per månad. Du kan säga upp abonnemanget när som helst.

Kan jag ta med lådor?

Du kan skriva i förfrågan om du har särskilda behov, exempelvis två flyttlådor, resväskor eller en rullator. Då kan föraren bedöma om denne kan hjälpa dig att ta med detta.